Среда, Ноябрь 13
Минск 13°C
Брест 13°C
Гродно 12°C
Витебск 9°C
Гомель 8°C

 

Дорогие слоуфудовцы!

Предлагаем вашему вниманию подборку статей:

В воскресенье папа Франциск открыл трехнедельную епископскую ассамблею, известную как синод, осуждая современные формы колониализма и призывая консерваторов быть открытыми для перемен. Карло Петрини, основатель Слоу Фуд, входит в число приглашенных.
США, NPR: https://n.pr/2OwtN4p
Италия, La RepubblicaPDF

Relais & Châteaux расширили свое глобальное партнерство с Слоу Фуд в рамках празднования кампании «Food for Change». По всему миру пройдет серия мероприятий, с участием поваров с 3 по 6 октября для борьбы с изменением климата и защиты биоразнообразия.
Италия, ANSAPDF
Аргентина, Diario de Cuyohttps://bit.ly/2VyWjnh
Франция, Fine Dining Lovers: https://bit.ly/2ICwmhi
Мадагаскар, Madagascar Hotels Consultanthttps://bit.ly/2MthGlN
Испания, Thequiphttps://bit.ly/2q1XrEp
США, Departureshttps://bit.ly/2oe74iK

 Терра Мадре Коренных народов Азии и Тихоокеанского региона в Японии
Япония, News Toremagahttps://bit.ly/2M0Pish

 Slow Wine, гид Slow Food Editore, празднует свое 10-е издание и вручает три специальные награды на «Миланской неделе вина 2019».
Италия, ANSAhttps://bit.ly/33kaOOE
Италия, Vanity FairPDF
Италия, Informa CiboPDF

12 выпуск Cheese, самого важного в мире мероприятия, посвященного сырам из сырого молока и ремесленным молочным продуктам, прошел с 20 по 23 сентября в Бра, Италия.
Россия, markushina.blogspot.comhttps://bit.ly/2n7XvkV
Литва, 15min: https://bit.ly/2IDVwMv
Мексика, Comalca Gourmethttps://bit.ly/2M2KSBj
Польша, Krytyk Kulinarny: https://bit.ly/2M5ySPr
Россия, Гастрономhttps://bit.ly/2pcuTHC
Испания, Gastro Actitud: https://bit.ly/32jeqjy
Турция, Serhatbirikimhttps://bit.ly/2AZEYKT

Апельсиновое варенье Rex Union из Ковчега Вкуса Слоу Фуд входит в число пяти предметов, которые Меган Маркл, герцогиня Сассексская, везет в Великобританию из ЮАР.
ЮАР, Sunday Timeshttps://bit.ly/2OByIRG

Первый Рынок Земли на Кубе (Finca Vista Hermosa Earth Market) был официально открыт 29 сентября. Президент Кубы Мигель Диас-Канель посетил рынок.
Куба, Agencia Cubana de Noticias: https://bit.ly/2nc71n8
Куба, On Cuba Newshttps://bit.ly/2o07kkI
Куба, Bohemiahttps://bit.ly/2psyuS7

Виктор Майклсон, лидер Slow Food Moscow Ulitka, сказал: «Все больше людей, заботящихся о своем здоровье, отказываются от еды в ресторанах быстрого питания».
Россия, Вечерняя Москваhttps://bit.ly/2nTMN1V

30 лет гида Osterie d’Italia и 60 тратторий по всей Италии, которые вошли в историю путешественников Слоу Фуд.
Италия, Il Sole 24 Ore: https://bit.ly/2ne4Y1V

Интервью с Ксавье Хамоном, лидером Альянса Поваров Слоу Фуд во Франции.
Франция, Le Télégrammehttps://bit.ly/325hyzs

Статья об Университете гастрономических наук и практике в Плуинце.
ФранцияOuest Francehttps://bit.ly/33gn96r

В рамках кампании Good Food Good Farming 6 октября Slow Food Straupe совместно с Латвийским альянсом поваров организовали рынок с фермерами и производителями, чтобы повлиять на политические решения на европейском уровне.
Латвия, Baltic News Networkhttps://bit.ly/321eODu

Slow Food Turda организовала серию мероприятий в поддержку кампании Good Food Good Farming. Цель состоит в том, чтобы изменить CAP и сельскохозяйственную политику ЕС.
Турция, Turda Newshttps://bit.ly/2B1VyJX

Даниэле Росси из Слоу Фуд Барселона — о Всемирном дне вегетарианства 1 октября.
Испания, La Vanguardiahttps://bit.ly/35nt2AB

Слоу Фуд в Турции начал работать над организацией Terra Madre Izmir, которая состоится в 2021 году.
Турция, Medya Ege: https://bit.ly/2nykO7z
Турция, DHAhttps://bit.ly/35nGS60

В рамках проекта Slow Food-CE и под патронажем проекта Европейские столицы гастрономической культуры 2019 на площади Ганделька, Краков, было проведено мероприятие, посвященное традиционным методам обработки пищевых продуктов.
Польша, News Gastrohttps://bit.ly/2OAd6oH

Лондонский рынок Borough Market уже шестой год подряд получает награду Slow Food как лучший рынок.
Великобритания, Borough Markethttps://bit.ly/2nCZj5I

5 октября в Киеве прошла лекция о движении Слоу Фуд, а также о роли украинских кулинарных традиций и мяса в жизни и питании людей.
Украина, Glosshttps://bit.ly/2OD7mKD

Сеть Слоу Фуд
SlowFood.com
Второй год сотрудничества Relais & Châteaux и Слоу Фуд
Коренные народы со всей России едут на встречу коренных народов Терра Мадре
Отпразднуйте с нами 30-летний юбилей подписания манифеста Слоу Фуд !
Обновленные «Материалы для прессы» доступны на сайте ассоциации

 Фонд Слоу Фуд для защиты биоразнообразия
Общественные Сады в Египте

Slow Europe
Slow Food Europe присоединяется к инициативе Good Food Good Farming с более чем 15 мероприятиями в Европе

Пресс-служба Международной организации Слоу Фуд
Паола Нано, Джулия Капальди и Кармен Уоллес

Slow Food International Press Review

 

 October 22 – November 4

 

 

Dear Slow Foodies,

 

Here is our selection of articles: 

Slow Food launched the campaign Meat the Change in Italy. It will become international in January 2020.
Italy, Il ManifestoPDF
Italy, La StampaPDF

Two weeks ago, Slow Food in Australia called on all members and supporters to mobilize and make their voices heard to stop the deregulation of genetically modified foods.
South Korea, G-enewshttps://bit.ly/2PVvxoD

An article on the upcoming 30th anniversary of the Slow Food Manifesto on December 10th.
Turkey, Ege’de Son Sozhttps://bit.ly/32h1Y30

An article about the collaboration between Slow Food and Relais & Châteaux.
France, ChallangesPDF

 An interview with, Mārtiņš Rītiņš, a well-known chef and president of Slow Food Latvia, who recently celebrated his 70th birthday.
Latvia, DELFIhttps://bit.ly/2WGKDiR

An interview with Vito Trotta, author of the book «Pasta: Le forme del grano» (Pasta: The forms of wheat, published by Slow Food Editore) on October 25thWorld Pasta Day.
China, Xinhuahttps://bit.ly/34qXQ20

The 14th edition of Lurrama will take place November 8-10 in Biarritz, France. The event is organized by the Basque Country Chamber of Agriculture, with the aim of promoting popular and sustainable agriculture.
France, Berriahttps://bit.ly/34qFo9K
France, Aqui: https://bit.ly/2WKrXim
France, MediaBaskhttps://bit.ly/32hW41z
France, Sustatuhttps://bit.ly/2NyX0ti
France, Argiahttps://bit.ly/34u4sNg
France, Baskulturehttps://bit.ly/2Nc81Sm
France, Aquitaine Onlinehttps://bit.ly/34wKSQv

Other articles talking about initiatives carried on for the #GoodFoodGoodFarming campaign.
France, Arc 2020https://bit.ly/2JOe8Kn
Iceland, BBL: https://bit.ly/33dH6Ln
Romania, Turda News: https://bit.ly/2CmL6O9
Spain, El Faradiohttps://bit.ly/2C8nE6P

An article about climate crises in India quotes Slow Food position paper on climate change and food systems.
International, IPS (Inter Press Service): https://bit.ly/2PMpKRY

 

Mesa SP took place in São Paulo, Brazil, on October 24-27Carlo Petrini was among the guests, with the theme of the event being “Transition Kitchen: New Meanings for a Changing Planet”. The event officially launched Terra Madre Brasil 2020, which will take place in Salvador in June 2020.

Brazil, O Globohttps://glo.bo/32hwOZs
Brazil, Folha de S. Paulo: https://bit.ly/32desce
Brazil, Criativa Onlinehttps://bit.ly/2CcITo6
Brazil, Jornal Gran de Bahiahttps://bit.ly/32kuLnG
Brazil, Pimentahttps://bit.ly/2WEobXE
Brazil, Sao Paulohttps://bit.ly/2oPL5Py
Brazil, Dimas Roque: https://bit.ly/2WHOIU7
Brazil, Metro Jornalhttps://bit.ly/32b5yf7

Several articles discuss the 5th edition of Terra Madre Futog, which took place in Futog, Serbia, and was dedicated to the Futog Cabbage, an Ark of Taste product.
Serbia, AgroNews: https://bit.ly/2NCLZY3
Serbia, Espresohttps://bit.ly/2C6S61p
Serbia, Blichttps://bit.ly/2CcEHVC
Serbia, Politika: https://bit.ly/2psJmjv
Serbia, Balkan TVhttps://bit.ly/36BzLHV and https://bit.ly/2WIgkbv
Serbia, RTV: https://bit.ly/34s4ogP
Serbia, Top Channel TV: https://bit.ly/36vIqvl

An article on the importance of safeguarding local and traditional apple varieties quotes the Finkenwerder Herbstprinz Apple, on the Ark of Taste.
Germany, Gourmet Weltenhttps://bit.ly/2NgQDMh

An article on the Hayman Sweet Potato, on the Ark of Taste.
USA, Chesapeake Bayhttps://bit.ly/2pETTIm

An interview with Gerry Warren, founder of Slow Food Seattle, on the Makah Ozette Potato, a Slow Food Presidium.
USA, 91.3 KBCShttps://bit.ly/34nONyO

Dia de los Muertos Party: a TV interview to representatives of Slow Food Yolo (California, US) on how they set up a party using only local products.
USA, Studio40 tvhttp://my.tvey.es/Qt46Z

An article on ITM Asia & Pan-Pacific, which took place in Hokkaido, Japan, October 11 – 14.
Nepal, Cultural Survivalhttps://bit.ly/34ujHpq

Two articles on Sisay, the international meeting of Latin American farmers which took place October 28 –31 in Lima, Peru, underline the importance that young farmers meet and exchange practices.
Peru, Mula.pehttps://bit.ly/33hkJor
Peru, El Peruanohttps://bit.ly/33jkw3Y

An article about the Food is Culture project.
Serbia, See Culthttps://bit.ly/32cJqB5

An article about the Slow Food Central Europe project.

Poland, KRK Newshttps://bit.ly/2oK2vNj

 An article on Ogiek Honey, a Slow Food Presidium in Kenya.
UK, Bees for Development JournalPDF

An article on how Slow Food supported former refugees in the Gorazde region of Bosnia to give life back to their village thanks to the success of their agri-food cooperative. They are producers of the Pozegaca Plum Slatko, a Slow Food Presidium.
France, Reporterrehttps://bit.ly/2Cbmt6P

Slow Food Hunter Valley‘s Amorelle Dempster sat on a panel at the ABC Q&A program and she continues to play an instrumental role in helping drought-stricken farmers.
Australia, The Maitland Mercuryhttps://bit.ly/34upcV8

The third edition of Tarsus Gastronomy Days festival took place October 25 – 27, which showcased local, historical delicacies.

Turkey, Mersin Haberhttps://bit.ly/34w4GTM

Turkey, Haber Turkhttps://bit.ly/2NDuWF1

 

The “Telemea di Sibiu» cheese has recently obtained PGI certification. Tiberiu Cazacioc, from Slow Food Bucharest, comments on the news. 
Romania, Radio Romania Internationalhttps://bit.ly/34xpQBh

On October 22Slow Food Pressburg (Slovakia) organized Degustorium, a tasting event of the artisanal gastronomic products in Bratislava.
Slovakia, Gastro Webhttps://bit.ly/2pEDaF2
Slovakia, Vedomehttps://bit.ly/34zOBNf
Slovakia, Pravdahttps://bit.ly/2WLdR03
Slovakia, Menukahttps://bit.ly/2oP1SSO
Slovakia, Retail Magazinhttps://bit.ly/2ND4xqV

EU-funded project Sustainable Networks for Agro-food Innovation Leading in the Mediterranean (MedSNAIL) has been launched under the framework of ENI CBC Med programme. The three-year project includes seven countries: Spain, Italy, Lebanon, Palestine, Tunisia, Malta and Jordan. It will build on the well-established experience and methods of Slow Food.

EU, EU Neighbourshttps://bit.ly/2WIp7uo  

 

Slow Food Network  

 

Slow Food

Venice, not only tourism

European Parliament Votes to Protect Pollinators

Protests in Chile: Slow Food Network in the Country Joins in Solidarity

Education: how to do it?

Migrant Stories

Tempi di Recupero: Scraps, Leftovers and Traditions

Local Seafood Summit: Adding Value(s) to a Transforming Seafood System

 

Slow Food Foundation for Biodiversity

A Party for Cuba!

 

Slow Europe

A Month of Actions for Good Food Good Farming Culminates with a Protest Event in Strasbourg

 

The Slow Food Press Office

Paola Nano, Giulia Capaldi and Carmen Wallace

Поделиться

Оставить комментарий:

Войти с помощью: